4 practici de leadership pentru a atrage mai multe vânzări


Abilități de vânzare de la lideri de succes

Mulți lideri au o relație directă cu vânzările și în aceste momente este vital să își îmbunătățească abilitățile în acest domeniu, pentru a obține mai mulți clienți. În cele ce urmează vă vom dezvălui 4 practici pentru a reuși acest lucru. 


Fiți entuziasmați cu privire la produsul sau serviciul pe care îl oferiți

Entuziasmul nu provine dintr-o sursă externă, ci vine din interior. Liderii sunt într-adevăr convinși de ceea ce oferă, cred în ceea ce fac și simt că au contribuție reală la îmbunătățirea calității vieții clientului.


De ce vinde mai mult această practică?

Deoarece entuziasmul proiectează energie pozitivă. Natura umană tinde să caute stări emoționale confortabile. Dar, în plus, este demonstrat științific că entuziasmul declanșează capacități în ființa umană, care altfel ar rămâne inactive, făcând-o mai creativă și mai îndrăzneață.


Ascultați, ascultați și ascultați clientul

Există tehnici de influență și persuasiune care manipulează gândirea clientului. Dar dacă doriți să  acționați cu eleganță, nu va trebui să recurgeți la astfel de tehnici, va fi suficient să știți care sunt preocupările sale, interesele, dificultățile, ceea ce dorește clientul, unde s-a blocat și să-l influentați plecând de aici.


Rețineți: Nu-l manipulați, influențați-l! 

De ce vinde mai mult această practică?

Deoarece un lider îndrăzneț știe foarte bine beneficiile produsului pe care îl vinde și modul în care acest lucru ar putea fi util pentru clientul său. Pur și simplu ceea ce face este să conecteze nevoia, preocuparea, dificultatea percepută de clientul său cu produsul sau serviciul care vinde și probabilitatea de a vinde cât mai mult.


Există un alt motiv pentru care această practică este eficientă. Fiecare persoană de pe această planetă simte nevoia de a se simți ascultată și îngrijită. Și dacă îi oferiți clientului dvs ceea ce are nevoie, devine loial. Deci, nu veți vinde doar o singură dată, ci puteți vinde de mai multe ori.


Investiți în pregătirea personală

Desigur, este mult mai confortabil să continuați să faceți ceea ce sunteți obișnuiți să faceți decât să investiți în pregătirea personală pentru a face față cu succes provocărilor din fiecare zi. Dar totul are o consecință.

Și când vorbim despre investiții, nu ne referim doar la bani, ci la timp. Trebuie să vă faceți timp pentru ca noile abilități să se transforme într-un obicei.


De ce vinde mai mult această practică?

Este foarte evident. Cu cât sunteți mai pricepuți, cu atât veți fi mai puternici și cu atât mai mult veți fi mai stăpâni pe situație. Astfel, veți face față cu brio provocărilor.


Fiți onești

Există diverse reclame care insultă uneori inteligența oamenilor. Acestea promit lucruri care sunt greu de crezut. Ne întrebăm adesea oare cine le crede. Dacă vreți să vindeți mai mult este foarte important să fiți onești. Nimic nu este mai bun decât să fiți onești mereu.


Rețineți că dacă produsul dvs. este cu adevărat bun, nu va trebui să-i inventați diverse beneficii. Veți putea realiza o vânzare perfectă pe baza calității excepționale a produselor dvs.


De ce vinde această practică?

Lumea este sătulă de comercianți obișnuiți să înșele lumea. Trăim într-o perioadă în care avem la îndemână foarte multe informații. Informându-ne putem intra cu ușurință în posesia unor produse vândute de firme concurente.


Dacă vindeți folosind argumente adevărate, oamenii nu vor avea încredere numai în produsul dvs., dar și în dvs., nu se vor simți înșelați, dezamăgiți, ci respectați. Acest lucru îi va determina să se întoarcă și să vă achiziționeze din nou produsele pe care le puneți la dispoziția lor.


Aceste practici nu le exclud pe altele care v-ar putea oferi profit. Dar acestea sunt practici de bază care vă vor ajuta să deveniți lideri capabili să-și respecte principiile stabilite. Și știți ce? Modul în care dvs. vă veți conduce afacerea vă da multă putere și va proiecta o imagine pozitivă asupra acesteia. Acestea sunt lucruri care cam lipsesc lideriilor în prezent, nu-i așa?


Așadar, dacă vreți să vă îmbunătățiți vânzările, prezentați-vă produsele și serviciile cu entuziasm, investiți în pregătirea personală, încercați să vă îmbunătățiți imaginea, ascultați clientul, fiți onești. Respectând aceste practici, veți reuși să deveniți lideri de succes și să vă bucurați de o afacere înfloritoare.


Nu este foarte dificil. Trebuie doar să dați tot ceea ce aveți mai bun în voi și să credeți în visul dvs.