Contrar a ceea ce mulți oameni încă mai cred, femeile sunt bune antreprenoare și se descurcă foarte bine în afaceri. Anumite segmente de piață sunt considerate exclusiv pentru femei, deoarece acestea sunt gestionate în principal de către femei, datorită caracteristicilor atât ale nișei, cât și ale stilului de conducere al femeii. În acest articol vă vom prezenta câte afaceri rentabile pentru femei.

Indiferent de tipul de afacere pe care doriți să o deschideți, este foarte important să cunoașteți sectorul, să investiți în cursuri de specializare, să faceți studii de piață și să aveți un plan de afaceri.


Magazin de îmbrăcăminte pentru femei gravide

Femeile însărcinate au nevoie de haine confortabile, speciale pentru a face față situațiilor dificile care apar în timpul lunilor de sarcină. Având în vedere că multe femei rămân însărcinate pe tot parcursul anului, este destul de profitabil să începeți o afacere de acest tip.

Pe de altă parte, există destul de puține magazine care se ocupă exclusiv de vânzarea de îmbrăcăminte pentru femeile însărcinate. Este o piață relativ neexplorată și una care ar putea fi interesantă dacă vreți să vă deschideți o afacere. Acest tip de afacere se adaptează la profilul femeilor, deoarece acestea capătă experiență pe perioada sarcinii și știu care sunt tendințele segmentului și au o posibilitate de a empatiza cu alte femei însărcinate.


Creșă

Îngrijirea copiilor este o afacere destul de profitabilă din cauza numărului de părinți care trebuie să-și lase copiii în grija unor persoane responsabile în timp ce lucrează în timpul zilei.


Agenție de recrutare

Managementul personalului este un sector foarte promițător pentru femei, deoarece acestea comunică cu mare ușurință și au capacitate mare de a reține toate detaliile despre o persoană. Din acest motiv, această afacere este perfectă pentru ele.


Companiile care nu au un departament de resurse umane foarte mare au nevoie de ajutorul extern pentru a-și angaja personalul, astfel încât vă veți putea ocupa de acest aspect dacă vă pregătiți în mod corespunzător pentru asta. Practic, în această afacere, femeile acționează ca intermediari în procesul de angajare dintre cei care-și caută un loc de muncă și companii.


Decorațiuni de interior

Femeile au un gust excelent pentru multe lucruri, dar decorațiunile de interior reprezintă unul dintre cele mai remarcabile lucruri. Dacă sunteți bune la transformarea spațiilor, această afacere poate fi ceea ce căutați.


Consultant de vânzări

Companiile internaționale precum Avon,  Oriflame etc. au ajutat  multe femei să-și pună bazele propriei afaceri prin vânzarea de produse prin intermediul unui catalog. Cu doar câțiva clienți și-au creat propriul magazin virtual cu produse de brand.


Magazin de lenjerie intimă

Aceste articole de îmbrăcăminte sunt achiziționate mai des decât restul îmbrăcămintei, deoarece acestea sunt pentru uz zilnic. Așadar, investind în lenjeria de calitate este o opțiune de afaceri bună pentru cei care cumpără direct de la producătorii lor, deoarece profiturile sunt ridicate la vânzarea cu amănuntul.

Pe de altă parte, o opțiune bună de a obține un venit mai mare este să investiți într-o platformă online de lenjerie intimă, deoarece există femei cărora le este jenă să-și cumpere lenjerie din magazinele fizice.


Pet shop

Mulți oameni au animale de companie și femeile au sensibilitatea necesară pentru a conduce o afacere de acest tip, deoarece știu să înțeleagă ce caută oamenii pentru animale, chiar dacă nu au unul.


Organizatoare de nunți

Femeile sunt foarte bune la planificarea oricărui lucru, dar când vine vorba de nunți, toate sunt experte. Nimeni mai bine decât o femeie nu poate diferenția când este suficient și când prea mult. În plus, această afacere nu se poate rezuma doar la planificarea unei recepții, ci poate fi extinsă și pentru a oferi alte servicii, cum ar fi fotografierea și chiar planificarea lunii de miere, ceea ce presupune mai multe venituri.


Redactori online

Realizarea de diferite texte online este o afacere care a crescut exponențial în ultimii ani. Întrucât Google penalizează site-urile care nu-și actualizează propriul conținut, este necesar ca fiecare pagină să genereze articole de calitate și cu relevanță mare pentru utilizatorii de Internet, astfel încât redactarea de texte online de la distanță s-a transformat într-o afacere care generează venituri bune.


Comercializarea de haine pentru copii prin intermediul rețelelor sociale

Îmbrăcămintea pentru bebeluși este un produs care este folosit foarte puțin, deoarece copiii cresc rapid în această perioadă. Prin urmare, vânzarea este constantă. Comercializând haine pentru copii prin aceste mijloace este un avantaj deoarece scade cantitatea de investiții și relațiile cu clienții sunt mult mai directe și personalizate.

 

Succes în afaceri vă dorim!