Pentru a intra pe orice piață de nișă, este necesar să aveți suficiente cunoștințe despre  un anumit sector. Investiția în sectorul pet-shop-urilor nu este diferită. Creșterea este clară, trebuie doar să vă uitați la datele statistice, an după an. Dar să deschideți un magazin de tip pet shop și să aveți succes, trebuie să lucrați din greu, să aveți un plan de afaceri bun și ajutorul unor profesioniști, printre alți factori decisivi necesari realizării unei afaceri bune.


Pentru a vă face o idee privind industria produselor pentru animale, vă punem spune că, potrivit statisticilor, în România, se vinde anual hrană pentru animale în valoare de aproximativ 400 milioane de euro. Această sumă echivalează cu 200.000 de tone de hrană. 90% din hrană este pentru câini și pisici.


De asemenea, potrivit studiilor realizate, se pare că mâncarea super-premium a înregistrat o crește de 24 de procente.
Potrivit datelor oferite de Euromonitor, la nivel mondial piața produselor pentru animale a ajuns la 98,7 miliarde de euro în 2017. S-a înregistrat o creștere de 5 miliarde față de anul 2015. La nivel european s-au investit 30,8 miliarde de euro în animalele de companie.


După cum se poate observa, este o piață care se dezvoltă constant. Prin urmare, ideea deschiderii unui pet shop poate fi o idee bună.
Industria produselor pentru animale mărește posibilitățile de afaceri, dar pentru a avea succes în acest sector este nevoie de abilități speciale.
 
Cum puteți deschide un pet shop urmând cinci sfaturi
Ținând cont de cifrele din această industrie, deschiderea unui magazin de tip pet shop poate fi promițătoare. Pentru a afla cum să deschideți un astfel de magazin, vă vom dezvălui cinci sfaturi utile. Astfel vă veți da seama dacă sunteți pregătiți pentru a vă crea o astfel de afacere.
 
Familiarizați-vă cu industria
Industria de animale de companie are particularități bine delimitate. Înainte de a ști cum să deschideți un magazin de tip pet shop, trebuie să fiți pregătiți să intrați în acest mediu, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să știți argumentele sale pro și contra. Înainte de a decide locația și de a cunoaște publicul țintă, definiți tipul de serviciu pe care îl veți oferi.


Vreți să începeți cu un singur tip de animal sau mai multe? De asemenea, stabiliți dacă veți lucra independent sau veți deschide o franciză în acest sector.
 
Evaluați-vă propriile abilități
Pentru a deschide un magazin de tip pet shop, nu este suficient doar să fiți obișnuiți cu lumea afacerilor și antreprenoriatului. Este necesar să înțelegeți că această afacere necesită abilități speciale pentru îngrijirea animalelor. Discutați cu oamenii de afaceri din zonă și țineți cont de sfaturile profesioniștilor în domeniu, cum ar fi medicii veterinari.
 
Luați în considerare profilul vostru
Gândiți-vă dacă deschiderea unui pet shop se potrivește stilului de viață pe care vi-l doriți. Îngrijirea animalelor necesită o pregătire psihologică, fizică și emoțională pe care alte afaceri nu o cer.
 
Obțineți autorizațiilr potrivite
Autorizațiile variază în funcție de locul unde veți deschide magazinul. Cu toate acestea, indiferent de țară sau regiune, trebuie să aveți întotdeauna anumite documente speciale, deoarece afacerea dumneavoastră se va ocupa de animale. Interesați-vă cu privire la documentația legală necesară pentru deschiderea unui astfel de magazin.
 
Amenajați-vă magazinul cu ajutorul rafturi metalice
Dacă ați ajuns la concluzia că puteți să vă deschideți un pet shop și chiar vă doriți acest lucru fiindcă iubiți foarte mult animalele, este timpul să vă gândiți la elementele necesare pentru organizarea lui.
 
Un rol foarte important în organizarea eficient a unui spațiu îl joacă rafturile. Cu ajutorul lor vă puteți expune în mod adecvat mărfurile astfel încât să atragă atenția clienților. Ținând cont de acest aspect, vă recomandăm să luați legătura cu reprezentații noștri pentru a vă oferi cele mai bune sfaturi privind alegerea rafturilor.
 
În oferta BIGG veți descoperi rafturi metalice pentru magazin care sunt potrivite și pentru magazine de tip pet shop. Așadar, dacă vă doriți să îmbunătățiți experiența celor care intră în magazin, vă îndemnăm să alegeți rafturi modulare de perete, rafturi perforate (rafturi metalice cu cârlige), rafturi metalice magazin de mijloc tip gondolă etc.
 
Succesul constă în realizarea celor mai bune alegeri. Optați pentru rafturi metalice, căci sunt cea mai bună alegere. Vă veți convinge de acest lucru în cel mai scurt timp.